Οδήγηση τη νύχτα- Τι πρέπει να προσέχουμε

Αναρτήθηκε από partsnet 15/12/2020 0 Σχόλιο(α)


Ορισμένοι οδηγοί υποστηρίζουν ότι η οδήγηση τη νύχτα είναι πιο εύκολη, γιατί βλέπεις τα φώτα των άλλων οδηγών και δεν κουράζεσαι με απόσπαση προσοχής όπως τη μέρα που το βλέμμα δέχεται πολύ περισσότερα ερεθίσματα. Είναι όμως έτσι; Ίσως όχι γιατί τα αντανακλαστικά πρέπει να είναι πιο οξυμμένα. Σε κάθε περίπτωση, ιδού μερικές συμβουλές για πιο ξεκούραστη οδήγηση.

Καταρχάς αν φοράτε γυαλιά, θα πρέπει να διαλέγετε τα κατάλληλα για τη νυχτερινή οδήγηση. Μην βγάζετε τα γυαλιά της μυωπίας ή τους φακούς επαφής «για να ξεκουραστούν τα μάτια σας». Ειδικά το βράδυ, οι ανάγκες είναι πιο αυξημένες.

 

Δεύτερον θα πρέπει να ρυθμίσετε σωστά τη σκάλα των φώτων του αυτοκινήτου. Πολλές φορές οι προβολείς είναι ρυθμισμένοι πιο χαμηλά από ό,τι θα έπρεπε, ακόμα και σε καινούρια αυτοκίνητα. Αν όμως ο δρόμος δεν φωτίζεται επαρκώς, η οδήγηση μπορεί να είναι πολύ κουραστική.

 

Τρίτον φροντίστε να έχετε καθαρά και ξεθαμπωμένα τα φανάρια του αυτοκινήτου, ώστε να είναι η φωτεινότητά τους σε υψηλά επίπεδα. Επίσης, οι λάμπες που «φοράνε» τα παλαιότερα μοντέλα ίσως χάσουν μέρος της φωτεινότητας τους με τον καιρό, οπότε πρέπει να ελέγχονται.

 

Ακόμα, πρέπει να αποφεύγετε να στρέφετε τα μάτια στα φώτα των οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα. Και αυτό γιατί τα μάτια μας προσαρμόζονται στο χαμηλό κατά τη νυχτερινή οδήγηση, οπότε μια δυνατή πηγή φωτός μπορεί να αποσπάσει την προσοχή.

 

Τέλος είναι σημαντικό να είναι καθαρό το παρμπρίζ και να μην έχει θολά σημεία, αντανακλάσεις και σημάδια που εμποδίζουν την όραση.

Ετικέτες: Οδήγηση τη νύχτα

Αφήστε ένα σχόλιο