5 τρόποι για τον έλεγχο του αυτοκινήτου τα Χριστούγεννα

Αναρτήθηκε από partsnet 15/12/2020 0 Σχόλιο(α)

Είτε χειρίζεστε ένα όχημα είτε ένα στόλο εκατοντάδων αυτοκινήτων, οι καθημερινοί έλεγχοι τους χειμερινούς μήνες είναι πιο σημαντικοί από οποιαδήποτε άλλη περίοδο του χρόνου. Ο κρύος καιρός μπορεί να παρουσιάσει κάποιες από τις πιο προκλητικές συνθήκες οδήγησης και όταν φτάνει ο χειμώνας είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι τα οχήματά σας είναι κάτι περισσότερο από ικανά να ανταπεξέλθουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, τις οποίες μπορείτε να συναντήσετε ανά πάσα στιγμή -κάποιες φορές χωρίς καν να έχουν προγνωστεί.

Με μόνο 8 ώρες ηλιοφάνεια την ημέρα και και με τον υδράργυρο να πέφτει κατακόρυφα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καλό θα ήταν να βεβαιωθείτε ότι φροντίζετε το όχημά σας σύμφωνα με την παρακάτω λίστα συντήρησης των αυτοκινήτων για τους μήνες του χειμώνα.


Απλές συμβουλές για να είστε θέση να ελέγχετε και μόνοι σας το όχημά σας


Καθαρισμός παρμπρίζ: Συμπληρώστε το δοχείο υγρού των υαλοκαθαριστήρων τακτικά και αφιερώστε όσο χρόνο χρειάζεται για να ξεθολώσουν τα παράθυρα και οι πλαϊνοί καθρέφτες. Αν δεν έχετε υπομονή και λειτουργήσετε βιαστικά, είναι πολύ πιθανό να αφήσετε ίχνη στο παρμπρίζ και να δυσκολεύεστε κατά την οδήγηση τις απογευματινές ώρες, όταν ο ήλιος είναι χαμηλά.
Ελέγξτε τα εξωτερικά φώτα: Καθαρίστε τους προβολείς καθημερινά, ώστε να είστε βέβαιοι τόσο ότι μπορείτε να βλέπετε όσο και ότι μπορούν να σας βλέπουν. Είναι εύκολο να συγκεντρωθεί γρήγορα αλάτι και βρωμιά και να μειώσουν την ορατότητά σας τη νύχτα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Αφαιρέστε τη “χοντρή βρωμιά” από τις πινακίδες για να είστε σίγουροι ότι το όχημά σας είναι εύκολα αναγνωρίσιμο.
Αντιολισθητικές αλυσίδες: Οι αλυσίδες χιονιού αποτελούν το μοναδικό ασφαλή τρόπο κίνησης σε απόκρημνα ή σκεπασμένα με χιόνι περάσματα. Σε ορισμένες διαδρομές είναι υποχρεωτικές. Ωστόσο, να θυμάστε πάντα ότι δεν εφαρμόζουμε τις αλυσίδες στους τροχούς, αν δεν συναντήσουμε χιόνι ή πάγο.
Ψυκτικό υγρό: Φροντίστε να συμπληρώνετε το ψυκτικό υγρό τακτικά. Το να είστε σίγουροι ότι υπάρχει η σωστή συγκέντρωση είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον κινητήρα, ο οποίος διαφορετικά είναι πολύ πιθανό να υποστεί ζημιά. Σας προτείνουμε να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματός σας. Το μίγμα του ψυκτικού υγρού αραιώνεται με νερό πριν από τη χρήση, για να εξασφαλιστεί η επαρκής προστασία του συστήματος ψύξης, και η προτεινόμενη συγκέντρωση ψυκτικού κυμαίνεται μεταξύ 40% και 50% (σε όγκο).
Στάθμη λαδιού: Χρησιμοποιήστε το δείκτη στάθμης λαδιού (βέργα μέτρησης) για να ελέγχετε τη στάθμη εβδομαδιαία και συμπληρώστε, αν είναι απαραίτητο. Η χαμηλή στάθμη λαδιού μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη μηχανή.

Αφήστε ένα σχόλιο