Συμβουλές Eπιλογής Aνταλλακτικών

Αναρτήθηκε από partsnet 22/06/2020 0 Σχόλιο(α)

 Μία επιτυχημένη αγορά ανταλλακτικών  αυτοκινήτοu πρέπει να συνοδεύεται από δύο βασικές προυποθέσεις: να είναι οικονομικά και κατάλληλα για το όχημα. Άρα προτού προβείς στην αγορά ανταλλακτικών οφείλεις να γνωρίζεις τα βασικα.

 

Ποιά είδη ανταλλακτικών υπάρχουν;

 

Aftermarket, OEM και OES ανταλλακτικά: Είναι αυθεντικά ανταλλακτικά, με χαμηλότερο κόστος, τα οποία κατασκευάζουν επώνυμες εταιρείες οι οποίες συνεργάζονται με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Στην Partsnet προτιμούμε κυρίως τα aftermarket ανταλλακτικά καθώς η ποιότητα τους σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή τα καθιστούν την Νο1 επιλογή για τους πελάτες μας.

 

Γνήσια ανταλλακτικά: Το κόστος τους είναι υψηλό εφόσον είναι τα ανταλλακτικά αυτοκινήτου που κατασκευάζουν οι ίδιες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά έχοντας ίδια ποιότητα με τα aftermarket μοιραία είναι πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των πελατών μας.

 

Μεταχειρισμένα ανταλλακτικά: To κόστος τους είναι σαφώς χαμηλότερο, αλλά πολλές φορές το ίδιο ισχυέι και για την ποιότητα τους. Έτσι, ο καταναλωτής χρειάζεται να γνωρίζει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται και την ηλικία του αυτοκινήτου από όπου προήλθαν. Στην περίπτωση μάλιστα, που χρειάζεται φίλτρα, ρουλεμαν και μπουζί, το καλύτερο για την ασφάλειά του, είναι να αποφύγει εντελώς την αγορά των συγκεκριμένων μεταχειρισμένων ανταλλακτικών.

 

 

LKQ και LQ: Το πρώτο είδος ανταλλακτικών έχει χαμηλό κόστος χωρίς να υστερεί σε ποιότητα, ενώ το δεύτερο είναι το πιο φθηνό, αλλά έχει χαμηλότερη ποιότητα.

 

Immitation:  Είναι αντίγραφα των ΟΕΜ, χωρίς να έχουν την ίδια ποιότητα. Αν είναι ιδιαίτερα φθηνά, είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η αγορά τους.

 

Είσαι σίγουρος ότι κάνει για το αυτοκίνητό σου? 

 

Συνεπώς:

 

Πρέπει να γνωρίζεις ποιος είναι ο μοναδικός αριθμός του αυτοκινήτου σου (VIN). Ο αριθμός αυτός βρίσκεται συνήθως στο εσωτερικό της πόρτας ή στο ταμπλό του αυτοκινήτου και σπανιότερα στη μηχανή, και παρέχει ακριβείς και χρήσιμες πληροφορίες ώστε να επιλεγεί το πλέον κατάλληλο ανταλλακτικό.

 

Πριν και μετά την αγορά του ανταλλακτικού πρέπει να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. 'Ετσι, θα αποφύγεις την αγορά ανταλλακτικών που ενδέχεται να προκαλέσουν ζημιά στο αυτοκίνητο. Μην διστάσεις να μας καλέσεις για να σε βοηθήσουμε.

 

Ορισμένα ανταλλακτικά, όπως τα ανταλλακτικά της μηχανής του αυτοκινήτου, είναι μοναδικά. Για να αποφύγεις να αγοράσεις κάτι που ενδεχομένως να μην ταιριάζει με το όχημά σου, καλό είναι να απευθυνθείς σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο.

 

 

Αφήστε ένα σχόλιο